Optima

Tietoa meistä

Optima järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille sekä tarjoaa erilaisia palveluja työelämälle. Kuntayhtymällä on vastuu suomenruotsalaisesta vaativana erityisenä tukena järjestettävästä ammatillisesta koulutuksesta. Pääosa Optima kuntayhtymän koulutuksesta on ruotsinkielistä. Aikuiskoulutukset ja työelämäpalvelut ovat kaksikielisiä, kuten myös juhla-, seminaari-, ravintola ja catering-palvelut. Toimimme lähinnä Pietarsaaren seudulla, mutta ammatillisen erityisopetuksen myötä, meillä on toimintaa koko  Suomessa. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on arvioinut Optiman myös vuoden 2017 Suomen parhaaksi ammatilliseksi kouluttajaksi. Optima on aiemmin sijoittunut ykköseksi seitsemän kertaa, vuosina 2009 ja 2011-2016. Menestys on tulos motivoituneesta henkilökunnasta, motivoituneista opiskelijoista ja hyvästä yhteistyöstä työelämän kanssa. Euroopan komissio on valinnut Optiman Euroopan innovatiiviseksi ja erinomaiseksi ammatilliseksi kouluttajaksi 2016.

Mikäli haluat tietää enemmän kuin kotisivuillamme on kerrottu suomeksi, osan tiedosta löydät ruotsinkielisiltä sivuiltamme.

Optiman toiminta on sertifioitu
ISO 9001-standardin mukaan.

Vux-kurssit

Lue lisää
Meneillään aikuiskoulutuksessa
Näytä kaikki

Kysymyksiä Optimalle

Kysymyslomake
Hae meille opiskelemaan

Meillä on vapaita opintopaikkoja. Lisähaku elo- ja syyskuussa.

07.08.2017

Hakuinfo