Optima

November 2012

20.11.2012

Chokladmästare besöker Optima

Onsdagen 21 november gör konditor- och chokladmästare Jan Hedh från Sverige sitt årliga besök vid Optima Trädgårdsgatan. På dagen jobbar han med våra studerande och på kvällen med konditorer från regionen. Besöket sponsoreras av California raisins. Mera info om tillställningen får du av lärare Håkan Nordman. Mera info om Jan Hedh hittar du här http://www.janhedh.com/.

13.11.2012

Besök oss på mässorna

Besök oss på Köpmannamässan i Jakobstad 17-18.11 vid monter G120 och KnowHowmässan i Botniahallen Vasa 21-22.11 vid monter B260. Välkommen.

12.11.2012

Paalanen tredje i svets-NM

Tidigare Optima-studeranden Toni Paalanen från Jakobstad blev tredje i nordiska mästerskapen i svetsning för ungdomar. Tävlingarna avgjordes i Osby i Sverige 9-10 november. Vann gjorde den andra finländska deltagaren, Ville-Pekka Virtanen från Savon ammatti- ja aikuisopisto i Kuopio. Det betyder att det är Virtanen som representerar Finland i WorldSkills i Leipzig i juli 2013. Tidigare i höst vann Paalanen FM-tävlingarna i svetsning för ungdomar. Paalanen utexaminerades från Optima 2011 och arbetar nu på LKI Käldman. Optima-läraren Martin Holmstedt har fungerat som coach under tävlingarna.

07.11.2012

Förnyad webbsida om yrkesutbildning

Webbsidan ammatillinenkoulutus.com har förnyats. Sidan Mitt yrke - från skolan ut i arbetslivet är avsedd för unga som är intresserade av och vill veta mera om yrkesutbildning. På sidan finns en hel del intressant, nyttigt och aktuellt om yrkesutbildning. Du kan läsa ungas berättelser om bl.a. yrkesval och hur det var att ta steget in i arbetslivet. Även föräldrar, handledare och lärare kan ha nytta av att bekanta sig med sidorna. Undervisnings- och kulturministeriet ansvarar för sidorna som upprätthålls av föreningen Skills Finland. http://www.ammattiosaaja.fi/sv

Utbildningar för vuxna

Läs mera

Sök till Optima

Läs mera